Bedste bagestål: Her er de 3 bedste bagestål til pizza i 2021

Det bedste bagestål giver dig en fantastisk sprød og flot afbagt underside af din pizza - og andet bagværk for den sags skyld! Dine pizzakant vil nærmest blive pumpet med luft under bagningen pga. den intense varme fra bagestålet. Der findes pizzasten og så findes der bagestål - det hele virker, men stålet gør det bare lige lidt mere sprødt og lækkert. Her i denne bagestål guide finder du de mest populære netop nu!

Bagesten - Bagestål 40x35 bagestål

Konklusion: Her er det bedste bagestål 🥇

Bagesten - Bagestål 40x35 bagestål er udvalgt af Christoffer, som det bedste bagestål i maj 2021.

Bedste
Af Pizzabager
Priser er opdateret i dag fredag d. 7 maj 2021. Indholdet er opdateret tirsdag d. 27. april 2021 og er oprindeligt udgivet fredag d. 20. november 2020.
Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.

Hvilket bagestål er bedst i test?

1. Bagesten - Bagestål 40x35 bagestål - BEDST I TEST 🥇

Bagesten - Bagestål 40x35 bagestål

Bagesten.dk bagestål

Bagestålet der sikrer perfektion, hver gang du bager Interessen for at bage selv er eksploderet i Danmark efter i mange år at være blevet varetaget af bageren og pizzariaet. Vi elsker et godt brød! Både franskbrød, rugbrød, boller, pita, focaccia og så er vi vilde med tanken om, at kunne bage lækre... Læs mere

2. Pizzastålet 40 x 35 x 0,6 cm bagestål

Pizzastålet 40 x 35 x 0,6 cm bagestål

Pizzastålet bagestål

Tryl din ovn om til en pizzaovn med et bagestål Med et bagestål eller et pizzastål som det også kaldes fra Bagesten.dk, kan du bage fantastiske brød med sprød skorpe og en god krumme og du kan bage pizzaer med sprød bund og kant, som du kender dem fra ferierne i Italien. Bagestålet måler 40 x 35 cm. Det... Læs mere

3. Bagesten - Bagestål 40x35 inkl. 2 kombispader og 1 dejskærer bagestål

Bagesten - Bagestål 40x35 inkl. 2 kombispader og 1 dejskærer bagestål

Bagesten.dk bagestål

Smart startpakke til dig der gerne vil lave hjemmelavet pizza i ægte italiensk kvalitet Pizza har i årtier været danskernes foretrukne fast food. Både fordi det smager dejligt og fordi det er en mindre usund fastfood i forhold til de mange friturestegte muligheder. I Danmark elsker vi pizza! Går vi og ud... Læs mere

Brug bagestål når skorpen skal være sprød

Professionelle bagere og konditorer er enige om, at et bagestål er fantastisk, hvis du gerne vil have professionelle resultater i din almindelig ovn.

Bagestål er en fantastisk opfindelse til dig, der elsker at bage alt fra pizza til alverdens brød, boller og kager.

Et bagestål er en bageplade lig dem du allerede har i din ovn. Bagestålet adskiller sig dog på flere måder.

Først og fremmest på vægten. Et bagestål er tungt. Det er ikke unormalt, at det vejer omkring 6 kilo. Men vægten og materialet er tilsammen det, der giver dig perfekte pizzabunde og bagværk.

For at finde det bedste bagestål til dig og dine behov, så er det vigtigt, at du vælger et kvalitets bagestål og ved, hvordan du anvender den for at få de bedste resultater.

Alt dette kommer vi ind på i denne artikel, hvor du får en god introduktion til bagestålet og også får alt den basisviden, du har brug for, for at træffe det rette valg.

Som en ekstra hjælp har vi allerede gennemgået de bedste bagestål på markedet.

Vil du vide noget om de enkelte bagestål, som vi ikke har fået med her, så har vi lagt link ind direkte til forhandlerne, hvor du kan finde mere information og foretage dit køb, hvis bagestålet lever op til dine forventninger.

Et bagestål kan let holde både 10 og 20 år med minimum vedligehold.

Hvorfor skal du vælge et bagestål

Der er rigtig mange fordele ved at investere i et bagestål, hvis du elsker at stå i køkkenet. Med en traditionel ovn kan det være svært at nå de temperaturer og den varmegennemstrømning fra bunden, som er nødvendig for at få den lækre knasende sprøde skorpe.

Det kan du med et bagestål, som leder varmen perfekt.

Du vil også opdage, at du kan reducere bagetiden betydeligt ved at anvende et bagestål.

Bagestålet giver ikke kun perfekte pizzabunde. Bagestålet er perfekt til alt slags bagværk, altså brød, kager, pitabrød osv.

Hvis du elsker brød med en god skorpe, så er et bagestål vejen frem. Har du først investeret i et godt bagestål, så har du bagestål din tid ud. Det er derfor en god investering.

De største fordele ved et bagestål:

  • Et bagestål leder varmen meget bedre end en traditionel ovn og leder dermed også varmen op fra bunden og igennem dit brød eller din pizzabund.
  • Med et bagestål vil du få en mere sprød skorpe og en bedre krumme i dit brød.
  • Du kan reducere bagetiden kraftigt med et bagestål.
  • Et bagestål har en rigtig lang levetid.
  • Bagestålet er let at rengøre og vedligeholde.

Hvordan fungere bagestålet?

For mange er et bagestål et helt nyt begreb. Et bagestål er en stålplade, der fungere på samme måde som en almindelig bageplade.

Når du ønsker at benytte dit bagestål, så placere du det i din traditionelle ovn eller i din udendørs ovn.

Du skal sætte dit bagestål i ovnen i god tid, da det tager omkring en halv time om at varme op.

Det betyder ikke, at det tager længere tid at bage med et bagestål, for i den anden ende bliver bagetiden reduceret, når du bager på dit bagestål.

Bagestålet fungere på den måde, at det absorbere og leder varmen i ovnen og dermed hjælper med at bibeholde et jævnt og højt temperaturniveau.

Bagestålet er utrolig god til at holde på varmen og sørger for at brødet eller pizzaen oplever samme høje temperatur fra start til slut. Det giver en knasende sprød skorpe samtidig med at bagetiden reduceres.

Hvad er forskellen på et bagestål og en bagesten

Du har måske hørt om bagesten og nu taler vi om bagestål. Men hvad er egentlig forskellen mellem de to og hvilken er bedst?

Man kan sige, at den største forskel på et bagestål og en bagesten er materialet for de anvendes til det samme, nemlig til at lede varmen bedre i ovnen.

Hvor et bagestål er lavet af stål som navnet angiver, så er bagesten tilsvarende lavet af sten. Det er ofte kalksten eller granit som anvendes som bagesten.

Bagestålet og bagestenen har begge til formål at udføre den samme opgave, når du bager, men det er bevist, at bagestålet er meget bedre til at holde på varmen og bagestålet er derfor at foretrække frem for bagestenen.

Specielt fordi du med et bagestål virkelig forkorter bagetiden samtidig.

Lad dit bagestål være i ovnen,, selv når du bruger din ovn til anden madlavning. Bagestålet vil hjælpe med at opretholde en konstant varme i ovnen og så optager det ikke plads andetsteds i køkkenet.

Hvad kan du bruge dit bagestål til?

Du kan reelt bruge dit bagestål hver gang, du bager i din ovn. Et bagestål er perfekt til alt slags brød og pizza men også til form kager og tærter.

Fordi bagestålet hjælper med at fordele varmen og opretholde temperaturen, så kan du opnå perfekt bagværk, der er gennembagt og med en sprød skorpe på kort tid.

Bagestålet er let at rengøre, men derfor kan du alligevel ofte med fordel bruge et stykke bagepapir under dit brød, dine boller eller under din pizza.

Bager du formkager / brød eller tærter så kan disse sættes direkte på bagestålet.

Vægt og størrelse på bagestålet

Bagestål findes, som du kan se i vores gennemgang i forskellige størrelser og vejer dermed også forskelligt.

De fleste bagestål kan sagtens gå ind i en traditionel ovn, men det er altid en god idé, at du måler hvor bred din ovn er indvendigt, inden du vælger bagestål.

Der er også forskel på, hvor tykke de forskellige bagestål er. Det har også stor indflydelse på vægten. Der er bagestål, der er 6 mm tykke og bagestål, der er 10 mm tykke.

Forskellen på tykkelsen er afgørende for, hvor længe bagestålet kan opretholde den samme temperatur.

Til almindelig husholdningsbrug vil et bagestål på 6mm være rigeligt.

Har du derimod et bageri eller et pizzaria og bruger bagestålet til mange pizzaer eller brød i træk, så kan du med fordel vælge en model på 10 mm eller mere.

Sådan forbehandler og vedligeholder du dit bagestål

Når du køber et bagestål, så kan du gøre dig selv en stor tjeneste ved at forbehandle det, inden du tager det i brug. Det vil hjælpe med at sørge for, at intet brænder sig fast på dit bagestål.

Når du skal forbehandle dit bagestål, så skal du starte med at vaske det med vand og sæbe og sørge for at vaske alle sæberester af. Derefter skal bagestålet tørres af og sættes til at tørre helt.

Når bagestålet er tørt, så kan du smøre det med et tyndt lag madolie og derefter sætte det ind i ovnen, som du har skruet helt op for. Der lader du det stå inde i mindst en time, mens olien brænder af og laver et beskyttende lag på bagestålet.

Det er en god ide at gentage denne proces nogle gange det første år, du har dit bagestål i brug.

Du vedligeholder dit bagestål løbende ved at holde det rent og tørt, når det ikke er i brug.

Du kan også smøre et tyndt lag olie på bagestålet en gang imellem, inden du benytter det.

Konklusion

Efter gennemgang af mere end 3 bagestål, har Christoffer valgt Bagesten - Bagestål 40x35 , som det bedste bagestål i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 2 andre populære bagestål, herunder bl.a. Pizzastålet 40 x 35 x 0,6 cm & Bagesten - Bagestål 40x35 inkl. 2 kombispader og 1 dejskærer.

Bedøm denne artikel
29 stemmer, gennemsnit: 5 / 5