Bedste pizzadej med tørgær i 2021

Af Pizza-entusiast
Indholdet er opdateret tirsdag d. 10. november 2020 og er oprindeligt udgivet mandag d. 9. november 2020.

Pizzadej med tørgær opskrift

Tid i alt 10 timer 30 min Forb. tid 10 timer Arbejdstid 30 min

Ingredienser


  • 1 l vand
  • 5 g tørgær
  • 5 g honning
  • 1500 g mel
  • 25 g salt
  • 50 g olivenolie

Fremgangsmåde


  • Hæld vand i en skål og tilsæt honning og tørgær. Rør godt rundt indtil tørgæren er opløst.
  • Tilsæt halvdelen af melet og rør godt rundt, ca. 5 min. Lad pizzadejen hæve én time med et viskestykke over.
  • Skrab pizzadejen ud på bordet. Hæld olie, salt og den sidste halvdel mel udover dejen.
  • Ælt pizzadejen godt i gennem og form den som en stor bolle. Lad den ligge på bordet.
  • Smør dejen ind i olivenolie og pak den ind i husholdningsfilm. Lad den hæve én time.
  • Læg dejen på bordet og del den i to lige dele. Opdel hver halvdel i tre.
  • Form alle stykkerne til runde pizzaboller. Læg dem i et fad eller bradepande med god plads omkring sig så de ikke vokser sammen under den tredje hævning.
  • Smør dejklumperne med olivenolie. Wrap fadet ind i husholdningsfilm så det er lufttæt. Lad pizzadejen hæve yderligere 6-8 timer.
Opskriften er tilføjet af
Skriv til Christoffer

Bedøm denne opskrift
14 stemmer, gennemsnit: 4.6 / 5