Bedste pizzamel: Her er de 2 bedste mel til pizza i 2021

Af Pizza-entusiast
Priser er opdateret i dag lørdag d. 19 juni 2021. Indholdet er opdateret søndag d. 21. marts 2021 og er oprindeligt udgivet tirsdag d. 16. marts 2021. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Caputo Mel Pizzeria Blå, 5kg pizzamel

Konklusion: Her er det bedste pizzamel 🥇

Caputo Mel Pizzeria Blå, 5kg pizzamel er udvalgt af Christoffer, som det bedste pizzamel i juni 2021.

Bedste

Hvilket pizzamel er bedst i test?

1. Caputo Mel Pizzeria Blå, 5kg pizzamel - BEDST I TEST 🥇

Caputo Mel Pizzeria Blå, 5kg pizzamel

Den populære blå Caputo mel til pizza!

Den perfekt sprøde pizzabund kræver Caputo pizzamel Caputo mel er internationalt kendt som den bedste pizzamel i verden. Caputo mel er dermed kendt som “Den gyldne standard” for italiensk pizzamel. Caputo pizzamel dynastiet blev etableret i 1924, hvor Carmine Caputo grundlagde den første virksomhed i... Læs mere

2. Caputo Mel Cuoco Rød, 5kg pizzamel

Caputo Mel Cuoco Rød, 5kg pizzamel

Rød Caputo mel til pizza!

Rød Caputo - verdens bedste pizzamel til langtidshævning Caputo mel er kendt i hele verden som toppen af poppen. Pizzamel bliver simpelthen ikke bedre end Caputo mel. Og laver du langtidshævet pizzadej akkurat som italienerne gør, så er Rød Caputo din bedste ven. Rød Caputo er nemlig lavet specielt til... Læs mere

Det bedste pizzamel sikrer dig den bedste pizza

Der er nogen steder, hvor det ikke kan betale sig at gå på kompromis. Pizzamel er en af dem.

Hvis du går op i at lave velsmagende hjemmelavede pizzaer til dig selv, familie og venner, så er kvaliteten af pizzabunden altafgørende.

Det der kendetegner en god pizza er jo netop den sprøde pizzabund, der er helt tynd og alligevel har lufthuller som bevis på en perfekt hævning.

På en perfekt bagt pizzabund behøver du ikke kvæle din pizza med et tykt lag fyld. Den smager så fantastisk i sig selv, at du kan nøjes med lidt men udsøgt fyld.

Akkurat som italienerne selv gør.

Hjemmelavede pizza har været en stor trend i nogle år nu. Danskerne er vilde med selv at bage deres pizzaer.

Det er også let at se på salget af produkter som pizzaovne, bagestål, pizzastene, pizzaskærer og det store udvalg af pizzamel i forskellige kvaliteter.

Netop det store udvalg af pizzamel kan gøre det svært at finde den bedste pizzamel.

Vi har her gennemgået et udvalg af de absolut bedste pizzamel på markedet. Det er alle pizzamel, som perfektionere dine pizzaer.

Læser du med videre, så giver vi dig en masse nyttig information om pizzamel og hvad der adskiller den fra almindelig hvedemel og dermed retfærdiggør den lidt højere pris.

Vi giver en masse gode råd til, hvordan du bager den bedste pizza og endelig får du selvfølgelig også en opskrift på en super lækker pizzadej, så du er parat til at bage, så snart du har købt dit pizzamel.

Derfor skal du vælge pizzamel fremfor almindelig hvedemel

Når du gerne selv vil lave dine pizzabunde, så kan du lave dem i hvedemel eller pizzamel.

Pizzamel er dyrere end hvedemel og nogle vælger derfor at bruge almindeligt hvedemel, når de laver pizzadej.

Men der er en verden til forskel, hvis du bruger den bedste pizzamel som dem, vi har anmeldt her.

Hvis du går efter sprøde pizzabunde med en god krumme, så er pizzamel den eneste vej frem.

Vi kigger nu på, hvad det er, der gør pizzamel anderledes end almindelig hvedemel, som du bruger, når du bager brød og boller.

Som udgangspunkt kan man sige, at pizzamel er lavet af det samme produkt som almindelig sigtet hvedemel.

Men det er måden kornene er behandlet på, der gør forskellen på de to produkter.

Når man maler maler mel af hvede, så får man forskellige kvaliteter ud af det. I pizzamel er helt små skal dele en del af melblandingen.

En almindelig hvedemel har en malingsgrad på mellem 78 og 80 %.

I pizzamel som også går under navnene Tipo 0 og Tipo 00 er der mere af selve kernemelet inkluderet, altså skaldele.

Tipo 0 har en slibegrad på 65 % og Tipo 00 har en slibegrad på 55 %.

Du vil også opleve. at pizzamel er hvidere end almindelig hvedemel. Det skyldes de små skaldele.

Det der karakterisere den bedste pizzamel er melets høje glutenindhold og den fine formaling.

De to faktorer øger melets evne til at optage vand og giver dig den elastiske dej, som du har brug for, når du gerne vil bage en pizzabund med en sej krumme og en sprød skorpe.

Når dit mel har et højt glutenindhold som pizzamel har, så får du også en mere klæbende effekt i dejen. Det er glutenen, der giver denne.

Det er derfor kun med et meget højt glutenindhold i melet, at du kan få en dej, der er virkelig elastisk som en god pizzadej skal være for, at du kan rulle den ud i helt tynde delikate pizzabunde.

OBS: Pas på med meget vandholdigt fyld på din pizza som ananas. Det giver en masse væde, som kan gøre din pizza blød i stedet for sprød.

8 gode råd til at lave de bedste hjemmelavede pizzaer

  1. Brug det rigtige mel. Hvis du vil bage de bedste pizzaer, så er du også nødt til at bruge det bedste pizzamel.

    De små skal stykker i melet er det, der sammen med det meget høje glutenindhold giver dig den sprøde skorpe og den rigtige krumme i bunden, som en ægte italiensk pizza er kendt for.

  2. Bland aldrig gær og salt direkte. Gær er en levende organisme og hvis du tilsætter salt direkte til gæren, så vil du opleve at din dej ikke hæver ordentligt.

    Opløs i stedet gæret i lunkent vand og tilsæt derefter olie, mel og salt.

  3. Undlad aldrig olien. En god pizzadej er lavet på en god olivenolie. Du kan dog også bruge andre olietyper.

    Men du må aldrig undlade olien for for eksempel at gøre dejen mere fedtfattig.

    Uden olien får du ikke den smidighed i dejen, som du har brug for.

  4. Husk at ælte dejen ordentligt. Når du skal lave en god pizzadej, så er det super vigtigt, at du giver dig god tid til at ælte dejen godt sammen.

    Bruger du en røremaskine, så tager det mindst 10 minutter at ælte en pizzadej ordentligt sammen. Du kan selvfølgelig også bruge knofedt.

    Men det kan ikke understreges, hvor vigtigt det er, at du ælter dejen ordentlig sammen til den er helt elastisk og smidig og let samles til en kugle, du kan lægge til hævning.

  5. Giv dejen god til til at hæve. En pizzadej bliver allerbedst, hvis den får lov til at langtidshæve i køleskabet natten over.

    Grunden til at langtidshævet brød generelt smager bedst er fordi, at gærcellerne får god til til at arbejde og dermed danner flere aromastoffer.

    Lader du din pizzadej langtidshæve i køleskabet, kan du nøjes med at bruge halvt så meget gær, som du vil gøre, hvis du laver en pizzadej, der skal lynhæve på en time.

  6. Brug fingrene i stedet for en kagerulle. Italienerne bruger ikke kageruller, når de laver pizzabunde. I stedet breder de pizzabunden ud med fingrene.

    Når du bruger en kagerulle, så presser du nemlig alt luft ud af dejen. Derved får du en pizzabund helt uden lufthuller.

    Det er meget bedre at bruge hænderne til at brede dejen ud med. Men husk at dejen skal være helt tynd (og uden huller!)

  7. Less is more. Det gælder specielt, når det kommer til fyld på en pizza. Hvis du gerne vil have en pizza med en lækker sprød bund, så skal du nøjes med at smøre et tyndt lag tomatsovs ud på din pizza og du skal også være nænsom med fyldet.

    Og husk - en ægte italiensk pizza er med mozzarella i vand og ikke en topping ost i pose.

    Skal det være en luksus pizza, så skal det selvfølgelig være det ægte vare nemlig en bøffelmælksmozzarella, men varianten i komælk kan også sagtens benyttes.

  8. Husk at forvarme ovnen. Når du skal bage pizza, så skal der være fuld knald på ovnen.

    Din ovn skal gerne op på 300 til 350 grader, så den kan gennembage din pizza på få minutter. Derved får du nemlig den sprøde bund.

    Mange ovne kan ikke blive så varme, men så kan du med fordel købe et bagestål eller en pizzasten.

    De sørger begge for en jævn og høj temperatur så din pizza bager perfekt.

TIP: Hvis du lader din pizzadej langtidshæve i køleskabet, så kan du med fordel tage den ud en times tid før, du skal rulle den ud. Det giver dejen tid til at temperere sig, så gærcellerne ikke får et chok, når de kommer i ovnen.

Sådan laver du en lækker hjemmelavet pizzadej

Med det bedste pizzamel i hus ved vi, at det må krible i fingrene efter at slå en dej sammen og komme i gang med at lave pizza til hele familien.

Der er mange forskellige pizzadejs opskrifter på nettet. Men her får du vores favorit. Du kan med fordel vælge at lade din pizzadej langtidshæve et døgn.

Det bliver den kun bedre af. Hvis du vælger langtidshævning, så skal du blot være opmærksom på, at du i stedet for de anviste 25 gram gær kun skal bruge 10 gram gær.

Pizzadej (2 stk)

  • 25 gram gær
  • 2,5 dl vand
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 knivspids salt
  • 500 gram pizzamel
  1. Opløs 25 gram gær i 2,5 dl lunkent vand. Tilsæt olivenolie og salt og begynd at spæde til med pizzamel lidt efter lidt.
  2. Din pizza dej skal være smidig, så pas på med ikke at give dejen for meget mel. Ælt dejen i et par minutter.
  3. Smør en stor skål med olivenolie og kom den gennem æltede dejkugle i skålen og vend den rundt, så den er coated med olivenolie hele vejen rundt.
  4. Nu skal dejen hæve. Har du travlt, kan du lade dejen hæve et lunt sted i en time, men du kan også langtidshæve din pizzadej på køl.
  5. Når dejen er færdighævet, skal den rulles ud til 2 pizzabunde - og så er du klar til at putte alt dit yndlingsfyld på din hjemmebagte pizza.
  6. Husk, at hvis du gerne vil have en ekstra sprød pizzabund, så kan du med fordel investere i et bagestål eller en pizzasten.

Hvilken er den bedste pizzamel til dig?

Tak fordi du har læst med så langt. Vi håber, vi har gjort dig klogere på pizzamel og alle dens fordelagtige egenskaber, der tilsammen giver dig en perfekt pizzabund.

Vi har præsenteret dig for de bedste pizzamel på markedet, så du selv kan træffe en beslutning om hvilke af varianterne, du vil bruge til at lave verdens bedste pizza.

Der er lagt links ind direkte til forhandlerne. Det gør det både let og ligetil for dig at købe den pizzamel, du har udvalgt.

Og på forhandlernes side vil du også finde svar på spørgsmål, som vi ikke er kommet omkring her.

Rigtig god fornøjelse med pizzabagningen.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 2 pizzamel, har Christoffer valgt Caputo Mel Pizzeria Blå, 5kg , som det bedste pizzamel i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 1 andre populære pizzamel, herunder bl.a. Caputo Mel Cuoco Rød, 5kg.

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Christoffer

Bedøm denne artikel
29 stemmer, gennemsnit: 4.8 / 5