Bedste pizzaovn: Her er de 12 bedste pizzaovne i 2021

Den bedste pizzaovn er det sidste der skal til inden den perfekte pizza er skabt! Vælg enten en stationær eller transportabel pizzaovn - alt efter behov. De mest populære pizzaovne til haven er dem der tændes op med gas eller brænde. De bedste ovne varmer op på blot 10-15 minutter og selve bagningen af pizzaen tager herefter 3-5 minutter. Her i denne pizzaovn guide finder du de mest populære netop nu!

Ooni Koda 16 XL pizzaovn på gas

Konklusion: Her er den bedste pizzaovn 🥇

Ooni Koda 16 XL pizzaovn på gas er udvalgt af Christoffer, som den bedste pizzaovn i april 2021.

Bedste
Af Amatør pizzabager
Priser er opdateret i dag søndag d. 18 april 2021, indholdet mandag d. 29. marts 2021 og er oprindeligt udgivet fredag d. 20. november 2020.
Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.

Hvilken pizzaovn er bedst i test?

1. Ooni Koda 16 XL pizzaovn på gas - BEDST I TEST 🥇

Ooni Koda 16 XL pizzaovn på gas

Bedste bedste pizzaovn til store pizzaer

Ooni Koda 16 er den store ovn fra Ooni, men i familie med nummeret mindre - Ooni Koda 12. Forskellen ligger primært i størrelsen. Koda 16 er den store model. Ooni Koda 16 - en formidabel pizzaovn i flot design I Koda 16 fra Ooni får du en pizzaovn i særklasse. Du får fuld kontrol over din undendørs... Læs mere

2. Ooni Koda 12 pizzaovn på gas

Ooni Koda 12 pizzaovn på gas

Flot og transportabel gas pizzaovn

Ooni Koda 12 er lillebror og i familie med den absolutte mest populære model på markedet - Ooni Koda 16. Forskellen ligger primært i størrelsen. Koda 12 er den lille model. Ooni Koda 12 - en populær pizzaovn med gas Koda 12 er den lille pizzaovn fra Ooni. Nummeret større hedder 16 og har større... Læs mere

3. Sage Pizzaiolo (SPZ820) elektrisk pizzaovn

Sage Pizzaiolo (SPZ820) elektrisk pizzaovn

Den bedste elektriske pizzaovn

Sage Pizzaiolo - en elektrisk pizzaovn med stenovns varme Vidste du, at Pizzaiolo er det italienske navn for en pizzakok? En Pizzaiolo er kokken der ælter, bager, snurrer pizzadejen i luften, dresser den og bager den til perfektion, så der kommer en dampende varm, knasende sprød pizza ud i sidste ende! Den... Læs mere

4. Morsø Forno pizzaovn / udeovn

Morsø Forno pizzaovn / udeovn

Morsø pizzaovn / udeovn

Morsø Forno Udeovn/Pejs - Sort Morsø Forno Udeovn/Pejs - Sort   Nu kan du skabe hyggestemning på terrassen og samtidig også tilberede aftensmaden der - med en MORSØ FORNO Med Morsøs udeprodukter skruer vi nu endnu mere op for varmen og stemningen ude... Læs mere hos Homeshop

5. Aduro Prima Pizzaovn Sort pizzaovn

Aduro Prima Pizzaovn Sort pizzaovn

Designer pizzaovn (og ilsted)

Aduro Prima Pizzaovn Sort Aduro Prima Pizzaovn Sort Pizzaovn fra Aduro – Perfekt til pizzabagning Aduro Prisma Pizzaovn er designet af den prisbelønnede danske designer Torben Madsen. Pizzaovnen er et funktionelt og skulpturelt møbel til terr... Læs mere hos Homeshop

6. Amalfi pizzaovn komplet inkl. pizzaspade pizzaovn

Amalfi pizzaovn komplet inkl. pizzaspade pizzaovn

Pizzaovn med skorsten

Amalfi pizzaovn komplet inkl. pizzaspade Amalfi pizzaovn komplet inkl. pizzaspade Leveres ekskl. bord Pizzaovn, model Amalfi, med moderne teknologi til hurtig og effektiv opvarmning med træ. Leveres komplet inkl. skorsten, metal dør og pizza spade. St... Læs mere hos Homeshop

7. Firebox BBQ Pizza Oven pizzaovn

Firebox BBQ Pizza Oven pizzaovn

Smart pizzaovn til grillen

Firebox Pizzaovn Den nye Firebox lader dig øjeblikkeligt forvandle din grill til en utrolig alsidig pizzaovn. Placer Fireboxen på toppen af ​​din BBQ grill og på under 10 min. Vil den opnå temperaturer på over 400 grader, perfekt til at tilberede... Læs mere hos Homeshop

8. Ooni Fyra 12 pizzaovn

Ooni Fyra 12 pizzaovn

Træfyret pizzaovn med skorsten

Ooni Fyra Pizzaovn Til Træpiller Ooni Fyra Pizzaovn Til Træpiller Perfekt pizza i enhver have. Ooni Fyra strømlinjer træfyret madlavning for en no-nonsense oplevelse og intense smag. Ooni Fyra er designet til optimal varmebeholdelse, kombineret med den... Læs mere hos Homeshop

9. Ooni Karu 12 pizzaovn

Ooni Karu 12 pizzaovn

Ooni pizzaovn

Ooni Karu 12 - en hybrid pizzaovn til både træ, trækul og gas Med denne Ooni pizzaovn - Ooni Karu 12, får du en ægte hybrid ovn, der kan anvendes med både træ eller trækul, men også gas. Ooni Karu er nemlig klar til brug med et Ooni gasbrænder kit (tilkøb), der nemt og hurtigt kan monteres bag på... Læs mere

10. Ooni Pro 16 pizzaovn

Ooni Pro 16 pizzaovn

Ooni pizzaovn

Uuni Pro Pizzaovn Ooni PRO PIZZAOVN   Verdens første quatro brændstof fyrede udendørs ovn. Uuni Pro er kommet ! - det ultimative værktøj til dit udendørs køkken. Det er varmt Uuni Pro kan nå temperaturer på 500 grader på bare 20 minutter, og det t... Læs mere hos Homeshop

11. Maximus pizzaovn

Maximus pizzaovn

Dangrill pizzaovn

Pizzaovn Maximus Til Brænde PIZZAOVN MAXIMUS TIL BRÆNDE Størrelse: 70 x 70 x 65 cm Ydersiden: aluminium, sort malet Inderside: rustfrit stål med keramisk overflade Indvendig diameter: 60 x 60 cm Gulv indvendig: ildfaste mursten Front: ildfast cemen... Læs mere hos Homeshop

12. Pronto Pizzaria pizzaovn til gas

Pronto Pizzaria pizzaovn til gas

Pronto Pizzaovn til gas Pronto Pizzaria Pronto Pizzaovn Denne vare er udsolgt køb istedet for STARTSÆT som er på lager her Pizzaria Pronto, udendørs pizza ovn Med Pizzaria Pronto får du færdigbagt pizza på bare 5 minutter. Den er udstyret... Læs mere hos Homeshop

Vi hjælper dig med at finde den bedste pizzaovn

I Danmark elsker vi pizza. I flere årtier har pizzaen været vores favorit, når der skal købes take away.

Men interessen for pizzaen er blevet så stor, at vi i dag gerne vil have muligheden for at lave lækre hjemmelavede pizzaer med bunde så sprøde, at de let kan konkurrerer med en autentisk italiensk pizza fra Napoli.

I takt med at interessen for selv at lave pizza fra bunden er steget, så er interessen for pizzaovnen også steget.

Det betyder, at der er et rigtig stort udvalg af forskellige typer og størrelser af pizzaovne, som du kan vælge mellem.

Det kan være en fordel, men det kan også være en ulempe, fordi det kan være svært at gennemskue hvilken, der er den bedste pizzaovn blandt de mange.

Vi har gjort det lettere for dig ved at anmelde de suverænt bedste pizzaovne på markedet her og nu.

Det indsnævrer udvalget, så du har lettere ved at vælge den bedste pizzaovn til din behov.

Sådan vælger du den bedste pizzaovn

Hvor var det let, hvis vi bare kunne kåre én pizzaovn som den ultimative bedste pizzaovn derude.

Men det kan vi ikke, fordi den bedste pizzaovn afhænger af, hvilket krav du stiller til den.

Det, der er den bedste pizzaovn til dig og din familie, behøver ikke at være det til naboen, som kan have andre behov.

Vi gennemgår nu de vigtigste overvejelser, som du bør gøre dig, inden du vælger, hvilken af pizzaovnene du vil købe.

Hvad skal du bruge din pizzaovn til?

Det kan umiddelbart lyde som et rigtig dårlig spørgsmål. Men faktisk kan du bruge en pizzaovn til rigtig meget andet end bare til at bage perfekte pizzaer.

I en pizzaovn kan du for eksempel:

  • Bage brød med en perfekt sprød skorpe og en god krumme i brødet
  • Grille og stege fisk og kød
  • Grille grøntsager

Hvis du gerne vil have mulighed for at bruge din pizzaovn til andet end pizzabagning, så er det en vigtig præference at have med, når du vælger den bedste pizzaovn til dig og din familie.

Vidste du, at pizzaen blev opfundet i den syditalienske by Napoli?

Hvor stor en pizzaovn har du brug for?

Det er en god idé at gøre dig nogle overvejelser om, hvor stor en pizzaovn du har behov for. De findes nemlig med bagekamre i forskellige størrelser.

Til mange familier er en almindelig størrelse pizzaovn, hvor du kan bage en pizza af gangen, rigeligt. Men er I en stor familie eller bruger du pizzaovnen, når du har samlet vennegruppen, så bør du nok overveje en større model.

En anden ting du skal være opmærksom på er, hvor god pizzaovnen er til at holde på varmen. Det har mindre betydning, hvis du bare skal lave en enkelt eller to pizzaer i ovnen.

Men skal du masseproducere, så er det vigtigt, du vælger en pizzaovn, der er god til at holde en konstant temperatur.

Det er nemlig den høje og konstante temperatur, der gør at din pizzabund eller dit bagværk bliver sprødt.

Hvad skal du vælge - Ildfast stenovn eller en letvægts ovn i rustfrit stål?

Der findes som udgangspunkt to typer af pizzaovne. Nemlig ildfaste stenovne og letvægts ovne i rustfrit stål.

Den ildfast stenovn er den traditionelle pizzaovn, som du vil se i et autentisk italiensk pizzaria i Napoli. Højst sandsynlig dog i en større udgave!

Madlavning i en ildfast stenovn kræver forberedelse, fordi den er langsom om at varme op.

En ildfast stenovn kan sagtens være op til 2 timer om at nå den perfekte temperatur. Det betyder, at du skal huske at tænde op i pizzaovnen i god tid.

Og at du nok skal se i øjnene, at det ikke altid er på de travle hverdage, hvor du er sent hjemme, at du laver hjemmelavet pizza.

Til gengæld er en ildfast stenovn rigtig god til at holde på varmen og opretholde temperaturen, mens maden tilbereder.

Det gør den perfekt til dig, der elsker at samle familie og venner til hyggelige pizzaaftener.

Du behøver nemlig ikke være bange for, at ovnen mister temperatur. Den er også perfekt til langtidstilberedning af kød eller grøntsager.

En letvægts ovn lavet i rustfrit stål holder ikke lige så godt på varmen som en ildfast stenovn.

Til gengæld er den meget hurtigere om at nå den perfekte temperatur til pizzabagning.

Faktisk kan du være klar til at bage pizza på 30 minutter. Længere tid tager det ikke for pizzaovne i rustfrit stål om at blive varme.

Den hurtigere opvarmningstid betyder, at du sagtens kan spise pizza på dage, hvor du er kommet sent hjem fra arbejde eller studie.

Du behøver ikke at forberede din trang til pizza - du kan bare lade lysten komme over dig.

Tænde op i ovnen og inden du er færdig med at lægge fyld på pizzaen, så er ovnen klar til bagning.

Den er til gengæld ikke lige så velegnet, som den ildfaste pizza stenovn til langtidsbagning og stegning.

Som du kan se, er det rimelig vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser om, hvorvidt det er en ildfast stenovn eller en pizzaovn i rustfrit stål, der bedst matcher dine behov.

Vi opstiller nu kort fordele og ulemper ved de to modeller, så du hurtigt kan pejle dig ind på hvilken slags pizzaovn, der er den bedste type pizzaovn til dig.

Ildfast pizzaovn i sten

Fordele:

  • Er god til at opretholde en konstant temperatur
  • Holder på varmen i rigtig lang tid
  • Autentisk italiensk pizzaovn

Ulemper:

  • Den tager op til 2 timer om at varme op

Letvægts ovn i rustfrit stål

Fordele:

  • Den er hurtig til at varme op og kan være klar på 30 minutter

Ulemper:

  • Den er ikke så god til at holde på varmen
  • Den er mindre god til langtidsstegning

Træ- eller gas pizzaovn?

Når du skal vælge den bedste pizzaovn, så kan du vælge mellem pizzaovne som du varmer op med træ på traditionel vis.

Du kan også vælge pizzaovne, der kører på gas. Endelig kan du også vælge en pizzaovn, der giver dig begge muligheder.

Pizzaovn der bruger træ som brændstof

En autentisk pizzaovn, som du ser dem i Italien er pizzaovne, hvor varmekilden er træ.

Varmen opnås simpelthen ved at lave et bål og udnytte strålevarmen fra gløderne. Vælger du en pizzaovn, der bruger træ som brændstof, så skal du være opmærksom på at ovnen tager tid om at varme op.

Til gengæld får du hele autenticiteten ved den levende ild og røg smagen.

Fordele:

  • Autenticitet
  • Levende ild og røg smag

Ulemper:

  • Længere opvarmningstid må påregnes

Pizzaovn der bruger gas som brændstof

Har du brug for en pizzaovn, der hurtig er klar til at bage pizza, så kan du med fordel vælge en pizzaovn, der kører på gas.

Gas er nemlig hurtigt og praktisk og du kan være klar til at bage pizza på under en halv time.

Det er dog på bekostning af charmen ved den levende ild og røg smagen, der opstår når du brænder træ.

Fordele:

  • Pizzaovnen er hurtig varm

Ulemper:

  • Ingen levende ild
  • Ingen røgsmag

Pizzaovn - med eller uden skorsten?

Du har mulighed for at købe en pizzaovn både med og uden skorsten. Vi vil dog altid anbefale dig at vælge en model med skorsten.

Er der tale om en pizzaovn, som skal opstilles indendørs, så SKAL der være en skorsten til at lede røgen væk. Det giver mening for de fleste.

Men der er faktisk også flere fordele ved at vælge en pizzaovn med skorsten, selv om den skal placeres udenfor, hvor du umiddelbart sikkert tænker, at røgen ikke kan genere nogen.

Men der tager du fejl. Det er nemlig oplagt at samles omkring pizzaovnen, når den er i brug og så vil skorstenen sørge for, at røgen bliver ledt væk i stedet for lige hen i hovedet på dig og dine gæster.

En anden fordel ved en skorsten - og dette gælder både, hvis den står indenfor og udenfor - er, at der kommer et bedre sug i ovnen, når den har en skorsten. Akkurat som du kender det fra en almindelig brændeovn.

Det betyder, at du får en meget bedre forbrænding i en pizzaovn med skorsten frem for en uden.

Hvilke design er bedst?

Pizzaovne findes i både sten, smedejern og rustfrit stål og alle har deres fordele og ulemper.

  • Pizzaovne i sten og smedejern er for eksempel bedre til at holde på varmen længe.
  • Pizzaovnen i rustfrit stål er derimod hurtigere at varme op.

Når det kommer til udseendet på pizzaovn, så er det langt hen af vejen et spørgsmål om, hvad DU synes er pænest og passer bedst til din boligstil.

Men der er et par ting, som du dog bør have med i dine overvejelser.

Isolering

Isolering er utrolig vigtigt i en pizzaovn, da det er isoleringen, der sørger for, at ovnen kan opnå de høje temperaturer og holde dem der.

Det er også isoleringen, der sørger for, at varmen bliver fordelt ligeligt i ovnen, så du får en jævn varmefordeling.

Vælg derfor en pizzaovn med en god isolation.

Skorstenens placering

Skorstenens placering har betydning for, hvor effektiv din pizzaovn er.

Det mest optimale er, hvis du kan finde en pizzaovn, hvor skorsten er placeret lige over døren til pizzaovnen, fremfor hvis den sidder på bagsiden.

Indendørs- eller udendørs pizzaovn?

Du kan få pizzaovne, der egner sig både til indendør- og til udendørs tilberedning.

Hvilken en der er den bedste pizzaovn til dig, kommer helt an på, om du foretrækker at lave mad ude eller inde.

Den indendørs pizzaovn har den fordel, at du ikke behøver at stå ude i vinterhalvåret, hvis du synes, det er for koldt.

Den udendørs pizzaovn har charmen hele sommeren og den optager ikke plads i dit køkken.

Hvad der er det bedste valg for dig, ved kun du.

NB: Pizza Calzone er en indbagt pizza. Det er en pizza der er foldet sammen om tomatsauce, skinke og ost. Calzone betyder i øvrigt bukser på italiensk.

Find den rigtige madlavnings temperatur

Selvom det hedder en pizzaovn, så kan du faktisk bruge din pizzaovn til meget andet end at bage lækre sprøde pizzaer.

Faktisk kan du lave næsten alt i din pizzaovn. Det afhænger blot af, at du opvarmer pizzaovnen til de rigtige temperaturer.

Her er et temperatur skema, som gør det let for dig at bruge din pizzaovn til meget andet end pizza.

  • Bagning af pizza eller naanbrød kræver temperaturer på 400 grader eller mere
  • Grillning af kød, skaldyr og grøntsager kræver temperaturer på 280 til 320 grader
  • Stegning af fjerkræ, rodfrugter og fisk kræver temperaturer på 230 til 280 grader
  • Bagning af surdejsbrød eller foccacia kræver temperaturer på 200 til 230 grader
  • Langtidsstegning af fx spareribs, stege, pulled pork kræver temperaturer på 100 til 120 grader

Italienerne har en gylden regel om maksimalt 4 ingredienser på pizzaen - ud over tomatsauce og ost.

Verdens nemmeste pizzadej:

  • 2 ½ dl lunken vand
  • 20 gram gær
  • 220 gram hvedemel
  • 220 gram durum hvedemel
  • ½ dl olivenolie
  • 1 lille drys salt
  1. Rør gæret ud i det lunkne vand og hæld olien i.
  2. Kom herefter de tørre ingredienser i og alt det sammen indtil dejen er lind og smidig.
  3. Lad dejen hæve i 2 timer ved stuetemperatur og du er klar til at forme din pizza

Autentisk italiensk pizzadej

  • 2 ½ dl lunkent vand
  • 15 gram gær
  • 200 gram hvedemel
  • 300 gram durum hvedemel
  • ½ dl god olivenolie
  • 10 gram salt
  1. Rør gæret ud i det lunkne vand og hæld olien i.
  2. Rør derefter de tørre ingredienser i lidt af gangen og ælt dejen grundigt, så den bliver helt smidig.
  3. Når dejen er færdig æltet, så lægges den i en skål der er smurt med olivenolie og dejen vendes, så den er coatet af olivenolie på alle sider.
  4. Derefter lægges et fugtigt viskestykke over og dejen sættes til at langtidshæve i køleskabet natten over og tages ud dagen efter et par timer før brug.

Konklusion

Efter gennemgang af mere end 12 pizzaovne, har Christoffer valgt Ooni Koda 16 XL , som den bedste pizzaovn på gas i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 11 andre populære pizzaovne, herunder bl.a. Ooni Koda 12, Sage Pizzaiolo (SPZ820), Morsø Forno & Aduro Prima Pizzaovn Sort... klik her for at se de resterende!

Du vil måske også læse...

Ofte stillede spørgsmål om pizzaovne

Ja, det er oplagt at bruge pizzaovnen til at bage brød, til grillning af kød og grøntsager og til langtidsstegning.

En stenovn er langsommere om at varme op men holder bedre på varmen En ovn i stål er hurtig om at varme op men mindre god til langtidsstegning.

Det er et spørgsmål om præferencer. Træ kræver længere opvarmningstid, men giver den autentiske røgsmag og den levende ild. Gas varmer hurtigere ovnen op men du får ikke charmen fra den levende ild og røg smagen.

Ja, det er utrolig enkelt. Du tænder blot op for pizzaovnen, enten med træ eller med gas, og venter på, at du når den rigtige temperatur.

Sammenlign pizzaovne (12 forskellige)

Horisontalt scroll
Rul for at
sammenligne!
Ooni Koda 16 XL pizzaovn på gas
Ooni Koda 16 XL
Ooni Koda 12 pizzaovn på gas
Ooni Koda 12
Sage Pizzaiolo (SPZ820) elektrisk pizzaovn
Sage Pizzaiolo (SPZ820)
Morsø Forno pizzaovn / udeovn
Morsø Forno
Aduro Prima Pizzaovn Sort pizzaovn
Aduro Prima Pizzaovn Sort
Amalfi pizzaovn komplet inkl. pizzaspade pizzaovn
Amalfi pizzaovn komplet inkl. pizzaspade
Firebox BBQ Pizza Oven pizzaovn
Firebox BBQ Pizza Oven
Ooni Fyra 12 pizzaovn
Ooni Fyra 12
Ooni Karu 12 pizzaovn
Ooni Karu 12
Ooni Pro 16 pizzaovn
Ooni Pro 16
Maximus pizzaovn
Maximus
Pris
3899 kr.
2695 kr.
5999 kr. 4999 kr.
8995 kr. 5795 kr.
4995 kr. 2495 kr.
11999 kr. 9999 kr.
799 kr. 499 kr.
2099 kr.
3999 kr. 3958 kr.
5495 kr.
Energikilde Gas Gas Elektrisk Brænde * kræver grill Træpiller Træpiller el. gas Træpiller el. gas Brænde
Dimensioner 63.4 x 58.9 x 35 cm 63 x 40 x 29.5 cm 47 x 46 x 27 cm 35 x 40 x 15 cm 72.6 x 39.4 x 74.2 cm 77 x 40 x 80 cm 74 x 49 x 79 cm 70 x 70 x 65 cm
Vægt 18,2 kg 9,25 kg 17 kg 96 kg 10 kg 12 kg 22 kg 60 kg
Maks temperatur 500 °C 500 °C 400 °C 500 °C 500 °C
Opvarmningstid 20 min 15 min 15 min 15 min 20 min
Bageflade 41 x 41 cm 33 x 33 cm 30 cm 33 x 33 cm 33 x 33 cm 44 x 44 cm
Gasforbrug 0.59 kg/t 0.28 kg/t 0.34 kg/t 0.47 kg/t
Bedøm denne artikel
37 stemmer, gennemsnit: 4.9 / 5

Læs også...

Pizzaspader (10 udvalgte)
Bedste pizzaspade (10 udvalgte)
Af Christoffer, amatør pizzabager