Bedste pizzaspade: Her er de 10 bedste pizzaspader i 2021

Den bedste pizzaspade fanger altid din pizza i første forsøg og har et godt håndtag, der sikrer at du har en god afstand til varmen. Et godt tip vil i øvrigt være, at man drysser lidt majsmel på pizzaspaden inden den kommes ind i varmen. Majsmel brænder ikke - modsat almindelig mel. Her i denne pizzaspade guide finder du de mest populære netop nu!

Af Pizza-entusiast
Priser er opdateret i dag lørdag d. 19 juni 2021. Indholdet er opdateret tirsdag d. 15. juni 2021 og er oprindeligt udgivet fredag d. 20. november 2020. Vores eksperter undersøger, tester og vurderer de bedste produkter uafhængigt. Vi tjener kun penge, hvis du køber et produkt via vores links.
Ooni Pizzaspade med huller 12

Konklusion: Her er den bedste pizzaspade 🥇

Ooni Pizzaspade med huller 12" til Uuni 3, Koda & Pro pizzaspade er udvalgt af Christoffer, som den bedste pizzaspade i juni 2021.

Bedste

Købsguide til valg af pizzaspade

Den bedste pizzaspade er et uundværligt redskab, når der skal bages pizza. Med den kan du nemlig få din pizza ind og ud af den glohede ovn helt uden at brænde dig eller ødelægge pizzaen.

Hvad enten du bager pizza i din almindelige ovn eller du har en fancy pizzaovn, så har du brug for de helt rigtige pizzaspade - den der passer i størrelse og med den korrekte længde håndtag.

Jeg kigger her nærmere på de absolut bedste pizzaspader på markedet i øjeblikket og bagefter kigger jeg nærmere på fordele og ulemper på pizzaspader i henholdsvis træ og rustfrit stål.

3 ting du bør være opmærksom på når du køber en pizzaspade

  1. Sørg for at pizzaspadens mål passer til din ovn - Pizzaspader fås i flere størrelser og selvom du gerne vil have den så stor som mulig så bør du huske at checke målene på din ovn inden du træffer dit valg.
  2. Vælg den rette længde håndtag på din pizzaspade - Der findes pizzaspader med både korte, mellemlange og helt lange håndtag. De korte håndtag er gode til små pizzaovne eller din traditionelle ovn, hvorimod store pizza stenovne bliver så varme, at du har brug for et længere håndtag.
  3. Pizzaspade i træ eller metal? - Pizzaspader laves i både træ og i rustfritstål. Træ pizzaspader er tykkere en metalspader og rustfri stål pizzaspader er derfor oftere lettere at få ind under den færdigbagte pizza, når den skal ud af ovnen.

Hvilken pizzaspade er bedst i test?

1. Ooni Pizzaspade med huller 12" til Uuni 3, Koda & Pro pizzaspade - BEDST I TEST 🥇

Ooni Pizzaspade med huller 12

Ooni pizzaspade

Ooni pizzaspade med huller Med denne Ooni pizzaspade får du det perfekte værktøj til en succesfuld pizzabagning. Du kan let og ligetil placere pizzaen i ovnen, men også nemt tage den ud, når den er færdigbagt. Selve spaden har et praktisk og perforeret overflade, der gør det nemt for pizzaen at glide let af... Læs mere

  • Pizzabagning som en professionel
  • Bevarer bundens sprødhed
  • Håndtag i glasforstærket nylon

2. Ooni Turning Peel pizzavender

Ooni Turning Peel pizzavender

Ooni pizzavender

Ooni Turning Peel - en populær pizzavender til pizza Med en pizzavender til pizza fra Ooni får du et redskab, som du med garanti ikke kan undvære igen. Bag de mest perfekte pizzaer i din pizzaovn - hurtigere afbagning og mewd en sprødere pizzabund end aldrig før! Med denne Ooni Turning Peel pizzaspade får... Læs mere

3. Pizzastålet pizzaspade

Pizzastålet pizzaspade

Billig pizzaspade i stål med integreret håndtag

Pizzaspaden er en uundværlig følgesvend til pizzastålet. Med pizzaspaden overføres pizzaen nemt ind på pizzastålet. Efter endt bagning tages pizzaen igen ud med pizzaspaden. Udført i laserskåret aluminium i 1 mm. tykkelse. Produceret i Danmark.... Læs mere hos Pizzastålet

4. Ooni Pizzaspade med huller 14" til Ooni Pro pizzaspade

Ooni Pizzaspade med huller 14

Ooni pizzaspade

Ooni 14" Pizza Spade Til Ooni Pro Ooni 14" Pizza Spade Til Ooni Pro Vores perforerede aluminiums plade til Ooni 14 "Perforeret Pizza spade er designet til lave pizzaer med op til 14 tommer i bredden nu er det nemt at dreje og hente pizzaer fra din Ooni P... Læs mere hos Homeshop

5. Broil King 69800 pizzaspade

Broil King 69800 pizzaspade

Broil King pizzaspade

Broil King Pizzaspade - 69800 Broil King Pizzaspade - Rustfrit stål Ethvert pizzeria kan sværge på, at den vigtigste ingrediens efter dejen er en stor rustfri pizza pizzaspade. Designet med et sammenfoldelig håndtag for at spare plads til opbevar... Læs mere hos Homeshop

6. Morsø Pizzaspade Bambus pizzaspade

Morsø Pizzaspade Bambus pizzaspade

Morsø pizzaspade

Morsø Pizzaspade - Bambus Morsø Pizzaspade - Bambus Morsø bambus pizzaspade er lavet i olieret bambus fra certificerede plantager. Med sit eksklusive look, er Morsø pizzaspaden ikke blot velegnet som bageredskab, men fungerer også perfekt som servering... Læs mere hos Homeshop

7. Ooni Pizzaspade I Træ 12" Til Uuni 3, Koda & Pro pizzaspade

Ooni Pizzaspade I Træ 12

Ooni pizzaspade

Ooni Pizzaspade I Træ Ooni Pizzaspade I Træ 12" Til Uuni 3, Koda & Pro Bag Pizzaer nemt og enkelt ved hjælp af den lette, holdbare Ooni 12 "træpizzaspade Den har en fugtbestandig, glat bambusoverflade for at forhindre, at pizzadej klæber, og fungerer ogs... Læs mere hos Homeshop

8. Ooni Pizzaspade I Træ 14" Til Ooni Pro, Koda 16 XL pizzaspade

Ooni Pizzaspade I Træ 14

Ooni pizzaspade

Ooni Pizzaspade I Træ Ooni Pizzaspade I Træ 14" Til Ooni Pro, Koda 16 XL Bag Pizzaer nemt og enkelt ved hjælp af den lette, holdbare Ooni 14 "træpizzaspade Den har en fugtbestandig, glat bambusoverflade for at forhindre, at pizzadej klæber, og fungerer... Læs mere hos Homeshop

9. Ooni 12" Pizzaspade pizzaspade

Ooni 12

Ooni pizzaspade

Uuni Pro Pizzaspade Ooni Uuni 12" Pizzaspade Classic   Passer til b.la. Uuni 3, Pizzaovn eller Uuni Koda, Karu og Fyra Uuni 12" Pizza spade er let og leveres med et forstærket nylon håndtag for at sikre en jævn overgang fra spaden til ovnen. Tilsæ... Læs mere hos Homeshop

10. Ooni 14" Pizzaspade pizzaspade

Ooni 14

Ooni pizzaspade

Uuni Pro Pizzaspade Uuni Pro Pizzaspade   Ikke egnet til brug med Uuni 3 Pizzaovn eller Uuni Koda Udfyld din Uuni Pro med sin helt egen pizza spade! Uuni Pro Pizza spade er let i vægt og leveres med et træhåndtag for at sikre en jævn overgang fra... Læs mere hos Homeshop

Til en vellykket pizza aften hører en god pizzaspade

Du skal aldrig gå ned på udstyr. Det gælder specielt, når du skal lave lækre “bagt til perfektion” pizzaer til familie og venner.

En god pizzaspade er sammen med en pizzaskærer og en god pizzaovn alfa omega, hvis du går op i pizzabagning.

En god pizzaspade er et uundværligt redskab, når der skal bages pizza.

Pizzaspaden er velegnet til at sætte pizzaen ind i den varme pizzaovn uden at brænde dig og den er mindst lige så anvendelig, når den varme pizza skal ud af ovnen igen.

Pizzaspader har været anvendt i over tusind år i Italien.

Går du ind i en traditionelt italiensk pizzaria i dag, så vil du se pizzaspader, der til forveksling ligner dem, der blev brugt 200 eller 500 år tidligere. Det er beviset på, at godt design er evigt holdbart.

I dag er formen på pizzaspaden den samme som altid. Men materialevalget har udviklet sig.

I dag bruges forskellige sorter af træ stadig til at lave pizzaspader, men der laves nu også pizzaspader i rustfrit stål og aluminium.

Fordele og ulemper ved pizzaspaden i træ kontra pizzaspaden i metal kigger vi på om lidt.

Vælg en pizzaspade der passer i størrelsen til din ovn

Det allerførste du skal gøre, når du er på udkig efter den bedste pizzaspade er, at undersøge hvor stor en pizzaspade, du har brug for.

Det er super ærgerligt at stå med en pizzaspade, der er for stor til din pizzaovn.

Har du investeret i en pizzaovn, så følg de anvisninger, der er kommet med pizzaovnen.

I materialet vil du næsten altid kunne finde information om størrelsen på det indre kammer og det maksimale størrelse pizzaspade, som du kan anvende.

Pizzaspader med håndtag i flere længder

Der findes pizzaspader med håndtag i flere længder. Oprindeligt var håndtaget på pizzaspaden ofte meget langt. Det var ikke usædvanligt, at den var mere end 1,5 meter lang.

Det skyldes, at de gamle pizzaovne ofte var store dybe pizzaovne, hvor der var langt ind til det varme kammer. For at sikre sig, at man ikke kom for tæt på den varme ovn var håndtaget nødt til at være langt.

Længden på håndtaget afgøres altså af hvilken pizzaovn, den skal bruges til. Derfor kan du også finde pizzaspader med forskellig længde på markedet.

Den mest solgt pizzaspade i dag er unægtelig pizzaspaden med relativt kort håndtag som mange af dem, vi anmelder her i dag.

Den internationale kærlighed til pizza har gjort, at salget at pizzaudstyr er eksploderet. Vi vil nemlig gerne selv lave pizza hjemme og det kræver det rette udstyr.

Derfor kan du også finde et kæmpe udvalg af pizzaspader, pizzaskærer, bagestål og pizzaovne på hylderne i butikkerne.

Her hos pizze.dk kan du selvfølgelig finde en masse spændende og nyttig information om alt, hvad der rører sig i pizzaens eventyrlige verden.

Vidste du: at pizzaen blev opfundet i Italien helt tilbage til år 997. De første pizzaer lignede mere fladbrød krydret med grøntsager, nødder og kerner. Pizzaen som vi kender den i dag med tomatsovs og ost, så dagens lys i begyndelsen af det 18 århundrede.

Foretrækker du din pizzaspade i træ eller metal?

En overvejelse du skal gøre dig, når du køber pizzaspade er materialevalget.

Som vi har nævnt tidligere, så var pizzaspaden oprindeligt altid lavet af træ, men med tiden er pizzaspader i aluminium eller rustfrit stål også blevet rigtig populært.

Der er fordele og ulemper ved både træ-spaden og metal-spaden.

Træ pizzaspaden har både sine fordele og ulemper. Hvis vi starter med fordelene, så er din ubagte pizza mindre tilbøjelig til at hænge fast på en vel olieret pizzaspade i træ.

Det letter processen med at sætte pizzaen i ovnen.

Ulempen ved en pizzaspade i træ er, at den er mere brandbar end en pizzaspade i metal, den er også ofte tungere og så kan en tyk pizzaspade i træ ofte være svær at få ind under den færdige pizza, når den skal ud af ovnen.

Nu skal det endelig ikke lyde, som om vi ikke bryder os om pizzaspaden i træ. Vi opremser bare fordele og ulemper ved nogle af træ pizzaspaderne.

Rigtig mange mennesker foretrækker faktisk en træ pizzaspade over én i metal.

Metal pizzaspaden har også både fordele og ulemper. Pizzaspader i metal er oftest lavet i enten aluminium eller rustfrit stål.

Hvis du gerne vil have en pizzaspade i metal, så skal du være opmærksom på, at aluminium vejer meget mindre end rustfrit stål.

Vil du derfor gerne have et pizzaspade, der vejer mindst muligt, så skal du vælge en i aluminium.

Fordelene ved en pizzaspade i metal er, at den er tyndere end en pizzaspade i træ.

Det gør, at den er super anvendelig til at hente den bagte pizza ud af pizzaovnen. Den kan nemlig let komme ind under pizzaen.

En pizzaspade i metal kan ofte gå i opvaskemaskinen modsat ét i træ.

Ulempen ved en pizzaspade i metal er, at det ofte kan være besværligt at gøre den non-stick, så den ubagte pizzadej ikke hænger fast når den skal sættes af inde i ovnen.

Det er altså op til dine personlige præferencer og de krav som din pizzaovn sætter til pizzaspaden, hvilken pizzaspade, der er den bedste pizzaspade for dig.

Er du interesseret i at vide mere om de modeller, som vi har anmeldt her, så har vi lagt link ind direkte til forhandlerne, hvor du kan finde mere information og selvfølgelig også købe produkterne.

Udgåede produkter

I vores stræben efter, at kunne give de bedste produktanbefalinger overhovedet, er vi selvsagt forbi mange forskellige produkter, førend de bedste bliver udvalgt til vores lister.

Vi undersøger løbende markedet og må desværre også sande, at nogle af de bedste udgår. Vi har bl.a. tidligere set på og anbefalet Eva Solo Pizzaspade, Homeshop Pizzaspade Sammenklappelig, Morsø Pizzaspade Alu/træ og Napoleon Pro Pizzaspade - 70003.

Opsummering & konklusion

Efter gennemgang af mere end 10 pizzaspader, har Christoffer valgt Ooni Pizzaspade med huller 12" til Uuni 3, Koda & Pro , som den bedste pizzaspade i 2021.

Der er dog også blevet gennemgået 9 andre populære pizzaspader, herunder bl.a. Ooni Turning Peel, Pizzastålet, Ooni Pizzaspade med huller 14" til Ooni Pro & Broil King 69800... klik her for at se de resterende!

Du vil måske også læse...

Anbefalingerne er givet af
Skriv til Christoffer

5 ofte stillede spørgsmål om pizzaspader

Ja, du kan med fordel give din pizzaspade en let oliebehandling inden brug. Det drejer sig både om træ- såvel som aluminium- eller rustfri stål pizzaspader.

Ja, men du risikerer let, at pizzaen knækker, du når sætter den i ovnen eller når du tager den ud.

En pizzaspade i træ har den fordel at den ubagte pizza ikke så let hænger fast i pizzaspaden.

Fordelen ved en pizzaspade i aluminium eller rustfrit stål er, at den er tyndere end den i træ og dermed lettere at skubbe ind under pizzaen.

Ja, specielt pizzaspader i aluminium og rustfrit stål er suppe lette at rengøre, fordi du bare kan sætte dem i opvaskemaskinen.

Bedøm denne artikel
36 stemmer, gennemsnit: 4.9 / 5

Læs også...

Af Christoffer, pizza-entusiast

Den bedste pizzaovn er det sidste der skal til inden den perfekte pizza er skabt! Vælg enten en stationær eller...