Kan jeg fryse pizzadej? (Ja, og sådan her gør du!)

Kan jeg fryse pizzadej, nu da jeg har lavet for meget? Du kan sagtens fryse hjemmelavet pizzadej, så længe det gøres FØR den hæver. Med en god frossen pizzadej i fryseren, så er du mere end 50% i mål på selv de travleste dage, hvor familien skal forkæles med hjemmelavet pizza. Bliv klogere på hvordan du fryser pizzadej lige her.

Af Pizza-entusiast
Indholdet er opdateret mandag d. 7. juni 2021 og er oprindeligt udgivet tirsdag d. 1. juni 2021.

Kan jeg fryse pizzadej? (Ja, det kan du)

Du kan sagtens fryse pizzadej ned, så du ikke hverken laver for mange pizzaer eller må smide god dej ud i skraldespanden.

Har du en frossen pizzadej klar i fryseren, så kræver det så sandelig ikke mange øjeblikke, fra du kommer ind af døren på en travl hverdag, til en hjemmelavet pizza hygger sig i ovnen - måske endda i pizzaovnen?.

Du kan godt fryse pizzadej i fryseren og bruge den senere.

Hvordan fryser jeg pizzadej?

Det kræver ikke den store pizza-viden, men du bør dog alligevel bide mærke i, at pizzadej skal fryses ned inden hævning.

Dertil er det selvfølgelig vigtigt, at du har en god grundopskrift, så udgangspunktet er godt.

Der er to muligheder for nedfrysning af pizzadej:

  1. Nedfrysning i portionsstørrelser - Når dejen er slået sammen og æltet, så deler du den i portionsstørrelser og drysser hver klump pizzadej med lidt mel og lægger dem i hver deres frysepose.
  2. Nedfrysning af udrullet pizzadej - Når den er slået sammen og æltet, så rulles klump ud på et stykke bagepapir. Drys den udrullede pizzabund med lidt mel og rul bagepapiret sammen.

Pizzadej skal nedfryses inden den hæver. Vil du gøre det endnu nemmere for dig selv, så rul pizzadejen ud på et stykke bagepapir, drys med mel og rul bagepapiret sammen, som der efterfølgende kommer i fryseren.

Hvordan skal pizzadej optøes?

Er du lidt forudseende om morgenen, så kan du med fordel tage pizzadejen ud af fryseren om morgenen og stille den på køl i køleskabet.

Herefter skal den blot hæve, som beskrevet i den oprindelige opskrift, inden den udrulles til brug.

Er du netop kommet hjem fra arbejde og skal den stå på pizza, så kan du selvfølgleig også tø dejklumpen op ved stuetemperatur. Det tager ca. 2- 3 timer for en god klump at optø.

Den bedste optøning af en frossen pizzadej kan variere fra opskrift til opskrift. Prøv dig frem og find den bedste optøning til netop din pizzadej opskrift.

Er du så heldig og stå med en frossen, men udrullet pizzadej, så tør den hurtigere op og efter en efterhævning på køkkenbordet i ca. 15 minutter, så er den klar til fyld og afbagning!

En udrullet pizzadej tør hurtigere op end en klump pizzadej, og du slipper helt for at skulle finde kagerullen frem på ny.

Hvor længe kan pizzadej holde i fryseren?

En frossen pizzadej kan holde i ca. to måneder på frost i fryseren.

Nyder I ofte hjemmelavet pizza, så kan du med god ro i maven lave en ekstra stor portion næste gang og fryse dele af den ned. Så vil der altid være pizzadej klar til hjemmelavet - og billig - fastfood til de travle dage, hvor det skal gå ekstra hurtigt med maden.

5 ofte stillede spørgsmål om nedfrysning af pizzadej

En pizzadej skal ikke hæve før nedfrysning, men efter. Efter optøning skal du blot følge den originale opskrift, og tage udgangs i hvor du var kommet til lige før nedfrysning.

Ja, du kan godt fryse pizzadej, så længe dejen kommer fryseren før hævning.

Ja, du kan med fordel lægge pizzadejen på et stykke bagepapir, drysse den med lidt mel og rulle den sammen med bagepapiret.

En frossen klump pizzadej tør op på 2 - 3 timer, men kan også sættes i køleskabet til langsom optøning. En frossen udrullet pizzadej tør hurtigere op.

Nedfrosset pizzadej holder i ca. to måneder i fryseren.

Bedøm denne artikel
12 stemmer, gennemsnit: 4.8 / 5